Touhou 14 theorie

  Deel
  avatar
  Snakke
  Shmupping and Skiing

  Leeftijd : 21
  Speciale vermogens : Discipel zijn van de grote god Marsupilcoatl

  Touhou 14 theorie

  Bericht van Snakke op do jun 19, 2014 8:51 pm

  Ik ga het hebben over een kleine theorie die ik verzonnen heb over touhou 14.
  Wat als ik nou zou beweren dat de kleine revolte van Seija en Shinmyoumaru eigenlijk een slinkse manier is om een communistisch regime te stichten. Zou je geloven dat de amanojaku en de dwerg tot zo iets in staat zijn?

  Disclaimer:
  Neem het niet te serieus, er zijn gewoon een aantal overeenkomsten dat ik dacht dat het wel een toffe theorie zou zijn.
  De theorie is ook LANG niet waterdicht, en één feit kan zelfs heel de theorie makkelijk om zeep helpen. Maar ja dat moet je zelf uitzoeken :P.
  Natuurlijk zijn er spoilers in verband met het plot over touhou 14.
  Ook ben ik geen communist. Gewoon om even duidelijk te zijn.

  Er zijn heel veel aanwijzingen dat de revolte eigenlijk gewoon een communistische revolutie is.
  Er zijn namelijk drie chronologische stappen terug te vinden in het communistisch (in ieder geval hoe Marx het voor ogen had) gedachtegoed die aanwezig zijn in de game.

  Vooraf moet ik misschien uitleggen waarom het communisme oorspronkelijk ontstaan is en wat het inhoudt:
  Door de industriële revolutie die in het begin van de 19e eeuw alom aanwezig was, verergerde de omstandigheden van de arbeiders zo enorm dat mensen en revolutionairen overal in Europa een oplossing zochten voor dit probleem. Volgens Marx was de motor achter de gehele geschiedenis uitbuiting en stelen van meerwaarde.
  Om dit probleem te omzeilen vond hij iets nieuws uit: het communisme.
  Dit was een ideologie waarbij de staat alles zou bezitten, inclusief de fabrieken en daardoor zou de uitbuiting van de arbeiders te niet gedaan worden. Deze kan verdwijnen doordat de arbeiders niet werkten voor een baas, maar voor de staat.
  Spoiler:
  In touhou 14 is deze uitbuiting en de wil om hiertegen iets te beginnen er. Seija vermeldt meer dan genoeg tegen de protagonisten hoe de zwakken onderdrukt worden en hoe pijnlijk dat dit is. Daarna zegt ze, voordat ze het gevecht aangaat met de hoofdpersonages, hoe ze hen de frustratie zou laten voelen.
  Ook zegt Sukuna dat het moeilijk is om een dwerg te zijn. Aangezien ze steeds gebruikt worden en daarna genegeerd worden. Stelen van meerwaarde dus.

  De wereldrevolutie:
  Om succesvol een communistische staat op te richten moet heel de wereld klaar staan voor een wereldrevolutie. Als de revolutie te klein as volgens Marx, dan zou het kapitalisme gewoon terugslaan en voort doen met iedereen uit te buiten.
  Spoiler:
  Ook dit is aanwezig in het spel. De huidige maatschappij overhoop gooien en Gensokyo op zijn kop zetten is meer dan genoeg een aanwijzing op een revolutie. De huidige politiek van het land veranderen insinueert hier ook sterk naar.  Zelfs op het einde wanneer de heldin de heldin de averechtse Seija verslaat zegt deze laatste: "Mijn  poging was te vroeg."
  Als dat niet wijst op het feit dat heel Gensokyo nog niet klaar was voor een landrevolutie, dan weet ik het ook niet.

  De dictatuur van het proletariaat:
  Omdat Marx natuurlijk dacht dat de kapitalisten niet tevreden zouden zijn met dat hun fabrieken nu aan de staat behoorden. Daarom zou er een paar generaties een overgang zijn. Waarbij de echte believers in het communisme een tijdelijke dictatuur zouden oprichten.
  Spoiler:
  Suprise, suprise. Dit is ook weer in th14. Sukuna zegt op een gegeven moment dat de zwakkelingen en onderdrukten de macht zullen grijpen over de sterken. Dit zijn natuurlijk de mensen die echt in het communisme geloven. Om daarna een dictatuur op te richten? Sounds exactly like it.

  De communistische staat:
  Om te eindigen, als kers op de taart: een communistische staat. Een staat waarbij iedereen voor de rest van zijn leven gelukkig kan zijn en iedereen gelijk is. De overgangsperiode is afgelopen en de dictatuur gesloten.
  Spoiler:
  Shinmyoumaru zegt dit ook redelijk duidelijk. Waarbij de onderdrukten hun dagen in vrede kunnen slijten.

  Dus dit was mijn kleine theorie. Echt waterdicht is hem niet maar het lijkt me nog steeds grappig om de antagonisten van DDC voor te stellen als communisten. Ik bedoel denk er gewoon aan: Seija als Stalin.
  avatar
  Nekotaku
  Moderator

  Leeftijd : 33
  Speciale vermogens : Kan in het binair tellen tot 10

  Re: Touhou 14 theorie

  Bericht van Nekotaku op vr jun 20, 2014 12:51 am

  Ik vind dit eigenlijk een bijzonder geslaagde theorie!
  Jammer genoeg heb ik DDC nog niet met vertaling gespeeld, maar de personages van Seija en Shinmyoumaru wijzen hierop. Seija met haar spellcards, die alles op z'n kop zetten en een revolutie symboliseren: de onderdrukten nemen de overhand, de heersers worden ondergeschikt. En Shinmyoumaru die als kobito de "kleine man" representeert, machteloos en onderdrukt maar met de hulp van Seija in staat om de zaken om te keren.

  Of ZUN letterlijk het communisme wil verbeelden is moeilijk te zeggen. Veel aspecten van onderdrukking en revolutie zullen vanzelf aan bod komen in een dergelijk verhaal. Dat het communisme een reactie was op de toenemende industrialisatie en uitbuiting van het proletariaat leidt ertoe dat automatisch parallellen zullen ontstaan met alle instanties van dergelijke revolutie in de geschiedenis.

  In elk geval moet ik zeggen dat je me het verhaal van DDC dieper hebt doen aanschouwen. M'n appreciatie voor de wereld die ZUN creëert neemt hierdoor toe. Misschien moet ik de verhalen van elk Touhou spel eens nauwer in beschouwing nemen. Al heb ik het gevoel dat z'n drang om er politiek en religie bij te halen recenter is, waarbij de oudere Touhou spellen (voor MoF) een "klassiekere" opvatting hadden en meer gebaseerd waren op folkloristische bronnen.


  _______________________

  avatar
  Reym
  Kind aan huis in huize Tsukumo

  Leeftijd : 22
  Speciale vermogens : Fabuleus poseren

  Re: Touhou 14 theorie

  Bericht van Reym op vr jun 20, 2014 1:43 pm

  Coole theorie! Ik vind het n goede vergelijking.
  Maar Seija had toch eigenlijk Shinmyoumaru 'misbruikt' om zelf meer macht te krijgen mbv de hamer? Ze had gelogen tegen Shin-chan over de dwergen/kobito enzo. Dan zou Seija's bedrog van Sukuna de val van het communisme kunnen voorstellen, of dat het communisme niet helemaal slaagde omdat er toch 'graaiers' waren.

  mijn telefoontoetsenbord is onhandig dus vandaar awkward tekst >_>


  _______________________  avatar
  Tritium
  Vaste forumganger (Hard Mode)

  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : The power to offend everyone while trying to be funny

  Re: Touhou 14 theorie

  Bericht van Tritium op za jun 21, 2014 11:11 am

  Viva la Revolucion!


  Alhoewel, ze hadden het simpeler kunnen doen door gewoon te beloven dat de drank gratis zou worden......


  _______________________

  "Boss of Touhou 6: vampire girl who wants to go outside,
  Boss of Touhou 15.5: socioeconomic inequality"-Mr Frog
  avatar
  Meira
  Landelijk Touhou fighter-kampioen

  Leeftijd : 24
  Speciale vermogens : Uberpower in Hisoutensoku

  Re: Touhou 14 theorie

  Bericht van Meira op za jun 21, 2014 4:47 pm

  Als Seija nu ook nog een sikkel had...  _______________________


  Credits naar Mitch

  Gesponsorde inhoud

  Re: Touhou 14 theorie

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr mei 25, 2018 10:31 pm