Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Deel
  avatar
  Urameshiya
  Beheerder

  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Urameshiya op do apr 10, 2014 11:10 am

  Oeh, ik zie dat ik nog nooit op dit topic gepost. Ik ben geen fanatiek genoeg mangalezer om dingen aan te kunnen raden, maar de manga die ik het meest recentelijk gelezen heb is Sakura Trick. Ik zal maar niet gaan uitleggen wat er zo goed aan is, maar het is een ware kwelling om nu op het volgende deel te moeten gaan wachten. k=w=


  _______________________

  Namens het Dagelijks Bestuur van de Trappen van Hakugyokuro,

  Urameshiya
  CHIEF EXECUTIVE ADMINISTRATOR
  avatar
  Bakuhatsu
  Zilveren Bloemenkijker

  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : Ik ben sterker dan Cirno

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Bakuhatsu op za apr 12, 2014 10:19 pm

  Ik lees nu Boku ha Mari no Naka, een genderbender manga van het nette soort. De hoofdpersoon is leeft als ex-student op het geld van zijn ouders, die niet weten dat hij gestopt is met zijn opleiding. Zijn dag bestaat uit gamen en porno kijken, en dagelijks om 9 uur naar de 24-uurswinkel gaan. Want daar komt elke dag om die zelfde tijd een schoolmeisje: zijn engel, de ware, degene op wie hij smoorverliefd is. Hij kent haar niet, hij weet haar naam niet eens, maar desondanks bekijkt hij haar en volgt hij haar naar haar huis. Totdat, hij op een morgen wakker wordt... In een vreemde slaapkamer, in een lichaam dat niet van hem is, in een gezin waarvan hij niemand kent. Hij leeft nu in het lichaam van zijn engel.
  avatar
  Rage
  Über-Senpai

  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Diplomatic Immunity

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Rage op vr mei 16, 2014 10:43 am

  Nieuwe horror manga ontdekt.

  Mahou Shoujo of the End, is een bizarre horror manga over Magical Girls die mensen vermoorden, wanneer ze vermoord zijn staan ze op als zombies. De hoofdpersoon Kii Kogami leeft een saaie leven op school die een basic crush heeft op de pretty girl, tot een Mahou Shoujo door de raam vliegt en iedereen vermoordt, Kii en een groep andere scholieren proberen te overleven en te achterhalen waarom moordlustige Magical Girls Tokyo om zeep helpen.

  PS: NSFW Tag applicable.

  Nog een paar ontdekt

  Mahou Shoujo Site, van dezelfde mangaka als Mahou Shoujo of the End, dus verwacht creepy over de top dingen. Asagiri Aya word thuis en op school geweldadig gepest, op een dag komt een website op haar pc tevoorschijn die haar een magische wapen geeft en ze mag het gebruiken hoe ze wilt, eerste keer dat ze het gebruikt heeft ze aanvallers geteleporteerd die door een trein zijn geraakt, vanaf die dag is haar wereld veranderd.

  Omaera Zenin Mendokusai, is een zachtere manga met hilariteit waarbij een leraar een studente probeert te helpen met het vinden van een vriend, echter de eerste die ze vinden verklaart brutaal haar liefde aan de leraar. De leraar beland in rare situaties door de twee studentes.


  _______________________

  "Time to [Censored] some face!"
  -Random Namekian
  avatar
  Darkenrha
  Vaste forumganger (Easy Mode)

  Leeftijd : 29
  Speciale vermogens : Voorspellen wat er in boeken, films, etc gebeurt

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Darkenrha op zo jul 20, 2014 3:04 pm

  Ik heb Dance in the Vampire Bund gelezen. Daarna heb ik op Animecon in een keer alle omnibussen gekocht. Leuke serie.


  _______________________

  Where am i?
  avatar
  Decidetto
  Passagier van het interdimensionale quizschip

  Leeftijd : 24
  Speciale vermogens : Vertalen, misschien binnenkort zelfs vanuit het Japans

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Decidetto op zo jul 20, 2014 4:15 pm

  Die Mahou Shoujo horror klinkt interessant, Rage. Ik zal eens kijken! (Misschien leuk voor op vakantie straks.)
  Ik ben ook al een poos bezig met Boku wa Mari no Naka, naar de suggestie van Bakuhatsu. Enthousiasme!
  later in het verhaal:
  Heel verantwoordelijk van hem dat hij met alle macht probeert te voorkomen dat hij het naakte lichaam van Mari ziet als hij... haar ís. Het moment waarop hij eigenlijk alle hoop laat varen is wel mooi gedaan. Tijdens het aankleden kijkt hij naar beneden en accepteert in feite zijn nieuwe lichaam. Dat de maker niet schroomde om het naakt daadwerkelijk te tekenen geeft nog extra kracht mee aan de rauwe realiteit van zijn situatie. Ook dat met het ongesteld worden. Niemand wil het zien, maar de maker tekende het. Het is Mari's realitiet die nu de zijne is.

  Ik ben zelf ook bezig met een stel manga:

  Gokukoku no Brynhildr. Na gestopt te zijn met de anime voordat er al te veel plotelementen uit de doeken waren gedaan om in de laatste paar afleveringen het verhaal af te ronden, ben ik overgestapt op de manga. Ik ben nog niet voorbij het punt tot hoever ik de anime gekeken heb, maar het valt me op dat de anime de manga in behoorlijk detail gevolgd heeft tot nu toe. Het zal zijn geweest dat ze zich later pas realiseerden dat ze in de knoei zaten qua afleveringen. ・3・ In ieder geval, sci-fi die een beetje horrorachtig is (met redelijk grof geweld en zo), maargoed, vanwege de buzz rond de anime, zullen de meesten wel een idee van deze serie hebben.

  Nozoki Ana. Ecchi. Zware. Zo borderline als borderline kan worden, maar het heeft verrassend genoeg aardig wat spanning en mooie momenten. Klein samenvattinkje:
  Spoiler:
  Kido, onze hoofdpersoon, is eindelijk van high school verlost. Hij staat op het punt om aan een kunstopleiding te beginnen en heeft een kamer in de buurt gevonden. Als hij zich 's avonds met zijn beste vriend ladderzat heeft gezopen en wat versuft aan het rondkijken is in zijn kamer, valt zijn oog op een gleuf in de muur. Als hij er doorheen tuurt, vangt hij een glimp op van het onderlichaam van zijn buurmeisje (met wie hij nog geen woord heeft gewisseld), dat zich juist aan het bevredigen is. Zodra tot hem doorgedrongen is wat hij ziet, spurt hij meteen naar de deur van zijn buur, om haar op de hoogte te brengen van het gat. Als ze opendoet, belandt hij door onhandig voetenwerk bovenop haar (give him a break, hij is dronken) en neemt zij prompt een gênante foto van het schouwspel om hem mee te chanteren. Ze weet van het gat en dwingt, wapperend met de foto, Kido tot een raar gluurspel: even dagen van de week gluurt zij, oneven dagen gluurt hij, met op zondag een rustdag. Kido verzet zich er keihard tegen en besteedt haast geen tijd meer in zijn kamer. Als hij later een vriendin krijgt en het "is zover" (op zijn kamer ook nog wel), voelt hij zich een béétje in het nauw gedreven. Hoewel hij het liefst van Ikuno (zijn buurmeisje) af wil, moet Kido nu zijn rare "relatie" met haar geheim houden, voor zijn eigen bestwil.

  Nazo no Kanojo X / Mysterious Girlfriend X. "Een verfrissed realistisch beeld van een eerste echte relatie." -aldus een random reviewer. Hier is ook een anime van, maar na afloop daarvan wou ik meer! :3 De tekenstijl is aandoenlijk ouderwets.
  Spoiler:
  Na het speeksel van een net ingetransferd meisje te hebben geproefd (ze slaapt regelmatig voorovergebogen over haar tafelblad en laat hierbij wel eens wat achter), raakt Tsubaki, de hoofdpersoon, er plotsklaps lichamelijk van afhankelijk. Met Urabe -- dat meisje -- bouwt hij een routine op waarbij ze hem na school, op de weg naar huis, elke dag een beetje speeksel geeft. Aangezien ze zodoende min of meer aan elkaar vast zitten, besluiten ze er ook maar wat van te maken en starten een relatie. Het verhaal volgt de ontwikkeling hiervan. Het verloopt echter behoorlijk moeizaam, met Urabe die vreemd veel afstand van Tsubaki houdt en bij iedere keer dat hij haar zonder haar instemming aanraakt, haar schaar die ze altijd op haar dij draagt -- geholsterd in haar onderbroek -- tevoorschijn haalt en als dreigement iets dat vlak naast Tsubaki staat aan stukken knipt. Daarbovenop wordt Tsubaki geconfronteerd met zijn one-sided crush uit middle school die plotseling wél gevoelens voor hem lijkt  te hebben (en ze speidt het meer ten toon dan Urabe) en heeft meer en meer moeite met trouw blijven. Behoorlijk wat hardships, twijfel en ongemakkelijkheid, maar zo langzamerhand worden Tsubaki en Urabe closer.
  Het haar van Urabe valt bijna altijd over haar ogen, maar de weinige keren dat je haar volledige gezicht ziet is ze te aandoenlijk voor woorden. (Beetje off-topic: in de anime is haar stem echt geniaal. Compleet anders dan alle andere personagestemmen die ik ken van waar dan ook. Aan de lage kant (da's al best cool en anders) en terughoudend qua emotie, maar er is iets.. Lastig te beschrijven, maar simpelweg zó leuk!)


  Laatst aangepast door Decidetto op zo jul 20, 2014 4:21 pm; in totaal 4 keer bewerkt
  avatar
  Reym
  Kind aan huis in huize Tsukumo

  Leeftijd : 22
  Speciale vermogens : Fabuleus poseren

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Reym op zo jul 20, 2014 4:17 pm

  Ik heb laatst een erg spannende gelezen, Saiteihen no Otoko - Scumbag Loser.

  Het gaat over een enigszins creepy dikke jongeman die een obsessie heeft met geuren. Hij is een loser en heeft geen vrienden. Op een dag komt er een transfer student in de klas: een ideaal meisje dat al 5 jaar geleden overleden is, en ze gaat op een date met de loser.
  Het blijkt dat ze een of ander monster is die het lichaam van het meisje heeft gestolen. Ze wil nu elke woensdag een slachtoffer hebben om op te peuzelen, anders gaat de loserjongen er zelf aan.


  Ik heb m nog niet helemaal afgelezen, maar ik vind het wel spannend. Het is een soort psychologische thriller/horrormanga. De protagonist vind ik ook wel cool, ik heb nog niet zo vaak een 'dikke loser' gezien als hoofdpersoon in een manga.


  _______________________  avatar
  Rage
  Über-Senpai

  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Diplomatic Immunity

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Rage op zo jul 20, 2014 5:34 pm

  Onepunch Man

  Saitama is je gigantisch average persoon die het zat is geworden dat ie iedere keer de slachtoffer is geworden, hierbij begint hij intensief te trainen om sterker te worden. Hierbij heeft hij al zijn haar verloren maar is ongelofelijk sterk geworden waarbij hij iedereen met een stoot verslaat. Nu is Saitama op zoek naar tegenstanders die niet in een klap dood gaan maar elke monster, alien of tegenstander die hij tegen komt kan maar niet op tegen hem.

  Een heel grappig manga die ook z'n stevige vechtscenes heeft.

  Updates gaan best traag maar de mangaka gooit wel heel veel aandacht in zijn tekeningen. Toevallig is het dezelfde tekenaar van Eyeshield 21.


  _______________________

  "Time to [Censored] some face!"
  -Random Namekian
  avatar
  Rage
  Über-Senpai

  Leeftijd : 31
  Speciale vermogens : Diplomatic Immunity

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Rage op wo sep 02, 2015 9:49 pm

  Boku no Hero Academia [My Hero Academy]

  Sommigen zijn hier al bekend mee, maar ik post het toch weer hier.

  Als vervanger van de afgeronde Naruto manga, Boku no Hero Academia is een verhaal over een jongen genaamd Midoriya Izuku die een superheld wilt worden. In een wereld waar 80% van de mensen een "Quirk" [Super power] hebben of helden of slechteriken zijn, wilt Midoriya die geen Quirk heeft ook een superheld worden. Echter is hij een doodgewoon jongen met niets speciaals die door zijn klasgenoten gepest wordt omdat hij geen Quirk heeft. Zijn idool All Might, helpt hem met het worden van een held, door zware training en het ontvangen van een speciale Quirk, stapt Midoriya met zijn nieuwe Quirk naar heldendom, maar zal eerst alles moeten leren om een ware held te worden om de UA High School, vol met vrienden en rivalen.

  Ik adviseer voor fans van superhelden maar ook van mensen die van twists en geweldig verhaalstructuur houden om het te lezen, het heeft iets speciaals dat Bleach en Naruto totaal de schaduw in blaast.


  _______________________

  "Time to [Censored] some face!"
  -Random Namekian

  Gesponsorde inhoud

  Re: Welke manga lees jij of adviseer jij?

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu za jul 21, 2018 12:11 am