Touhou Fanon vs Canon

  Deel
  avatar
  LightSpeedReisen
  Hemelbewoner

  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : De meeste onopvallende main-character ooit zijn.

  Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van LightSpeedReisen op vr feb 24, 2012 1:34 pm

  Aangezien niemand op het idee is gekomen voor deze topic zal ik het maar doen.
  Het doel van dit topic is simpel, Er is nogal een verschil tussen Touhou canon, dus alles wat door Zun bedacht is(dat betekent: persoonlijkheden,relaties, enzovoort.) En wat de fans er om heen hebben bedacht, ik vroeg me dus af, gaat jullie voorkeur eerder uit naar de canon, of de fanon? Ik dacht het is wel mogelijk om daar een boeiende discussie over te voeren. In ieder geval, mijn voorkeur gaat uit naar de fanon, ik vind de meeste persoonlijk heden voor bepaalde characters toch beter dan als in de canon, en dan is er nog de aantallen aan fancharacters, sommige zijn overdreven maar er zitten er toch wat bij die ik wel uniek vind. In ieder geval, have fun~
  avatar
  Sophie
  Schepper van de Zittende Dame

  Leeftijd : 100
  Speciale vermogens : 132 woorden per minuut typen

  Re: Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van Sophie op vr feb 24, 2012 2:11 pm

  Ik kan niet echt zeggen fanon of canon, fanon is een te groot begrip.
  Er zijn een heleboel fanon dingen die ik wel leuk vind, en sommige die ZUN uiteindelijk ook erkent, maar er bestaan vast ook fanon dingen waarvan ik zoiets heb als DONOTWANT.jpg.

  Het ligt er maar net aan waar we het over hebben.
  avatar
  Hakurei Ninja
  Moderator

  Leeftijd : 26
  Speciale vermogens : Op zijn vingers van 0 tot 1023 kunnen tellen

  Re: Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van Hakurei Ninja op vr feb 24, 2012 4:08 pm

  De online Touhou fangemeenschap (met fanart, fanarranges, etc.) zijn wat me het meeste trekken in het hele Touhou fenomeen. Waarschijnlijk omdat ik zelf van jongs af aan veel bezig ben geweest met tekenen en muziek. Dus wat dat betreft ben ik meer van de fancultuur dan canonmateriaal.
  Maar ik hou er meestal niet zo van als mensen dingen bedenken waar nauwelijks aanleiding voor is in de canon. (zoals veel pairings) Of als mensen iets dat canon is heel erg overdrijven. (zoals dat Marisa wel eens iets 'leent' van youkai) Volgens mij bestaat veel van wat men bedoelt met 'fanon' daaronder. In dat geval ben ik meer van de canon.


  _______________________

  ʜᴀᴋᴜʀᴇɪ☯ɴɪɴᴊᴀ
  avatar
  UNOwen
  Maestro

  Leeftijd : 22
  Speciale vermogens : Ik ben een Zubat in het eerste stadium van zijn leven.

  Re: Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van UNOwen op zo feb 26, 2012 12:12 am

  Fanon ftw. En daarmee bedoel ik zowel de fanart, arranges van muziek en doujingames/manga, als de stuff die ze bij de karakters bijverzinnen. In dat opzicht ben ik het niet met Ninja eens dus. Die fanon geeft een nieuwe kijk op de touhouwereld en maakt het nog eens spannend en variërend. Nou, zolang je de fanon niet met de canon begint te verwarren natuurlijk.


  _______________________

  avatar
  Urameshiya
  Beheerder

  Leeftijd : 27
  Speciale vermogens : Ik kan matcha detecteren op ongeveer 863 meter afstand.

  Re: Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van Urameshiya op zo feb 26, 2012 8:22 am

  Ik denk niet dat je kunt spreken van canon 'vs' fanon. De twee staan niet per se tegenover elkaar. Wat ZUN verzint hoort de basis te zijn van wat de fans eromheen verzinnen, vind ik. De canon heeft wat mij betreft in dat opzicht 'voorrang' boven de fanon.

  Maar zoals we allemaal weten zit de canon vol vaagheden en leegtes die je met je eigen fantasie aan mag vullen. ...of met de fantasie van een ander. Dat is voor mij waar de fanon erbij komt kijken. Uit de fanon kun je precies die aanvullingen halen die je zelf aanspreken om zo je helemaal eigen beeld van Gensokyo te scheppen. :)

  In de gevallen waar canon en fanon elkaar echt tegenspreken, verschilt het voor mij van geval tot geval wat ik leuker vind. In het algemeen geloof ik dan toch het liefst wat ZUN zegt, maar ik vind het bijvoorbeeld leuker om me voor te stellen dat Aya en Momiji collega's zijn (fanon) dan dat ze ruzie met elkaar hebben (canon).

  Wat muziek en art betreft denk ik dat je fanon en canon sowieso niet tegenover elkaar kunt plaatsen. De fanart en arranges zouden er niet geweest zijn als ZUN niet eerst het origineel had getekend/gecomponeerd.

  Gesponsorde inhoud

  Re: Touhou Fanon vs Canon

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr mei 25, 2018 10:28 pm